Kleding maakt de vrouw (en man), maar de accessoire maakt het wauw!

Een simpele outfit kan door de juiste accessoire omgetoverd worden tot een ware blikvanger. Het zit hem allemaal in de juiste combinatie. Mix and match er maar lekker op los. Tassen, zonnebrillen, sjaals, sieraden en riemen waren voorheen de musthaves waar we het mee moesten doen. Tegenwoordig hebben we er een nieuw item bij om mee te kunnen pronken. De perfecte combi tussen een lifesaver en moneysaver… Het veelbesproken mondkapje!

Verplicht modebewust
Vanaf 1 juni zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Wanneer je deze niet draagt, kan je uit de tram, bus of trein gezet worden of een boete riskeren. Dat wil natuurlijk niemand. We hadden het nooit verwacht, maar het gaat er toch echt van komen. Het is tijd voor een mondkapje! Mondkapjes zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. Maar aangezien je dit beschermingsmiddel de komende tijd veel zal dragen, kan je maar beter voor een goed en fashionable modelletje gaan.

Fashionable en duurzaam
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een fashionable mondkapje ten koste gaat van het milieu. Het sociale en duurzame modelabel Fraenck heeft daar DE oplossing voor. 

Fraenk gebruikt “bedrijfsrestanten” om een stoere collectie van onder andere mondkapjes en tassen samen te stellen. Vegan leer van een Nederlandse fabrikant, zeildoek van een lokale zeilmakerij en zelfs met een afgedankte autogordelband weten zij een prachtig product op de markt te brengen. Daarnaast betrekken ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij hun onderneming. De mondkapjes zijn in diverse printjes te verkrijgen. Van luipaard- tot bloemenprint en van streepjes tot spijkerstof. Er is voor ieder wat wils!

Gebruik en hergebruik
De mondkapjes van Fraenck zijn gemaakt van 100% katoen. De dubbele laag stof filtert in bepaalde mate de lucht die je in- en uitademt. Tussen de lagen stof kan je zelf nog een extra filter plaatsen. Denk hierbij aan keukenpapier of een HEPA stofzuigerzak. Bij het dragen van dit item blijft het van belang dat je je gezicht en je mondkapje niet (of zo min mogelijk) aanraakt. Ook moet je deze regelmatig wassen. Dus in de avond in de was en in de ochtend weer voor je grimas.

ACTIE - LET OP: alleen in week 20 & 21 (van 11 tot en met 25 mei) hebben wij een supergave LIKE, SHARE, TAG & WIN actie op onze social media. Je kunt door je deelname een gratis mondkapje winnen. Als je mensen tagged kan een van de mensen die jij hebt getagd er ook 1 naar keuze winnen!

Stay home, stay safe en stay fashionable!

Groetjes van Dagmar (vanuit huis)